KunstReis

Er gaat een wereld voor u open!Archief  

 

KunstReis

Vijfdaagse vliegreis naar Florence

16 t/m 20 april 2018 (maandag t/m vrijdag)  

zie ook de reviews van de deelnemers

Florence  algemeen

Florence bezit een ongekende en overweldigende rijkdom aan kunstschatten en prachtige gebouwen. De geschiedenis is beroemd en berucht mede vanwege de familie De ’Medici.  Vele grote kunstenaars zoals Michelangelo en Leonardo da Vinci zijn verbonden geweest aan Florence tijdens de renaissance (15 e en 16 e eeuw).  Wij gaan daar een deel van zien!

Behalve onderstaande bezoeken en activiteiten gericht op cultuur en kunst blijft er tijd over om nog meer te ontdekken.

We wandelen in een normaal, rustig tempo.


Programma

Dag 1 maandag

Vliegreis vanaf Eindhoven of Amsterdam

Aankomst bij het hotel *** informatie volgt

De buurt verkennen van het hotel en

gezamenlijk diner

 Dag 2 dinsdag

Stadswandeling van ca. 3 uur met een gids en met koffiepauze

Met de plaatselijke, Nederlandstalige gids lopen we niet alleen langs de vele bezienswaardigheden maar ook komen we bij de geheime plekjes van Florence.

Daarna vrije tijd

 Dag 3 woensdag

’s Morgens bezoek Galleria degli Uffizi, het museum dat je gezien moet hebben, je loopt door de geschiedenis van de wereld!  Het museum is een paleis aan de Arno, waarin één van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld is gevestigd. Het is gelegen naast het Palazzo Vecchio en was lange tijd in het bezit van de Medici-familie.

Vrije tijd

 Dag 4 donderdag

’s morgens bezoek aan de Boboli tuinen op de heuvel aan de overkant van de rivier de Arno vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Florence.

daarna vrije tijd

gezamenlijk diner in het centrum

 Dag 5 vrijdag

Bezoek Palazzo Vecchio aan het Piazza Signoria dat sinds kort voetgangersgebied is!

Het Palazzo Vecchio was honderden jaren lang het belangrijkste gouvernementele gebouw van de stad Florence. Eerst als zetel van de signoria, het republikeinse bestuur, en later onder de groothertogen van Toscane. Een uitbundig ingericht gebouw met een grote geschiedenis. We gaan er o.a. de prachtige fresco’s van Vasari zien.

Iedere dag is er een onderdeel van het programma met daarnaast ook vrije tijd

Wij verblijven vier nachten in een *** hotel in het centrum, het hele centrum is goed aan te lopen, Florence is niet zo groot.

Kosten: € 850,00 p.p. op basis van een tweepersoonskamer

Eenpersoonstoeslag € 125,00

Inclusief:

Kennismakingsbijeenkomst en lezing over de schatten van Florence, gehouden in de bibliotheek van Middelharnis aan het Kerkepad 11, zaterdag 10 februari om 14.00 uur met informatie over de bezienswaardigheden en de reis, gelegenheid tot het stellen van vragen en aanmelden. Deze lezing is voor iedereen toegankelijk, kosten € 2,50, inclusief koffie/thee, voor deelnemers aan de reis zijn er geen kosten aan verbonden.

Aanmelden via de website van de bibliotheek http://www.leerenbeleef.nl/Activiteiten?cursusid=2252, via info@kunstreis.eu of aan de balie van de bibliotheek

Vliegreis, transfer naar en van het hotel, verblijf met ontbijt, programmaboekje, entrees van de genoemde bezoeken, stadswandeling met gids, twee diners, plaatselijk vervoer. 

Wanneer u dat wilt blijft u bij de reisleider Esther Kranendonk in de vrije tijd, uit eerdere ervaringen blijkt dat we dan steeds met een klein groepje zijn.

Exclusief:

Drankjes en overige maaltijden

U dient zelf voor vervoer naar en van het vliegveld te zorgen

Ruimbagage à € 40,00  indien gewenst

Reis- en annuleringsverzekering, zelf te verzorgen

Aanmelden

Aanmelden per mail vóór 8 februari 2018

Bij aanmelding ontvangt u een inschrijfformulier met het verzoek een aanbetaling te doen van € 75,00 p.p.

Ongeveer zes weken van tevoren ontvangt u bericht om het restantbedrag te voldoen, dat zal begin maart zijn

Het programma kan om praktische reden onderling verwisseld of gewijzigd worden

Neemt u gerust contact op voor meer informatie: info@kunstreis.eu of per telefoon

Uw reisleider,

Esther Kranendonk

docent kunstgeschiedenis

www.KunstReis.eu

info@kunstreis.eu

0031 (6) 21913954


Zaterdag 17 februari 2018 excursie naar de Hermitage in Amsterdam 

Hermitage toont "Hollandse Meesters uit Sint Petersburg"

 

Voor de tentoonstelling "Hollandse Meesters uit de Hermitage, Oogappels van de Tsaren" zijn 63 werken uit Sint Petersburg naar Amsterdam gehaald. 

Lezing over de "Schatten van Florence"

10 februari 2018 in de bibliotheek van Middelharnis van 14.00 tot 15.00 uur, tevens naderhand informatie over de Florence-reis  • 18 november 2017 Dagexcursie naar de Hermitage Amsterdam met de tentoonstelling "Hollandse Meesters uit Sint Petersburg"

 

 

 

 

15 t/m 19 mei 2017 vijfdaagse reis naar Wenen

Zie ook de reviews van de deelnemers

Het historische oude stadsdeel van Wenen ligt aan een zijarm van de "schöne blaue Donau" en heeft een plaats op de UNESCO-Werelderfgoedlijst.  

U vindt er Romeinse en Romaanse sporen, Habsburgse pracht en praal. Aan het eind van de 18e eeuw was Wenen het middelpunt van de grootste rijken van Europa en dat is nog steeds te zien! 

Als u de Weners vraagt wat hen zo aantrekt in hun stad noemen zij vooral de goede luchtkwaliteit die de stad te danken heeft aan het nabije Wienerwald en aan het zuivere drinkwater dat afkomstig is van bronnen hoog in de bergen en verder de veiligheid, het grote culturele aanbod, de leefwijze in het algemeen en gewoon het feit dat Wenen een prachtige stad is. 

Overal in Wenen kunt u neerstrijken in de beroemde koffiehuizen of in een Konditorei, de kwaliteit van eten en drinken is bijzonder goed. Het is een prachtige barokke architectuur, een groene stad met parken en paleistuinen. U kunt er winkelen in autovrije brede straten. 

Behalve onderstaande bezoeken en activiteiten gericht op cultuur en kunst blijft er tijd over om nog meer te zien. 

We wandelen in een normaal, rustig tempo. 

15 t/m 19 mei 2017

In mei en juni vinden de Wiener Festwochen plaats, wat onder andere betekent: muziek! Dat onderdeel zal ook niet ontbreken op deze reis. Zie dag 3

De temperatuur in mei is gemiddeld 20 graden. 

Programma

Dag 1 

Vliegreis vanaf Rotterdam-The Hague Airport aan het eind van de middag

Aankomst hotel Post in het centrum, Fleischmarkt 

voor wie wil met elkaar de buurt verkennen

Dag 2 

Stadswandeling met een Nederlandstalige gids met koffiepauze

Gezamenlijk diner

Dag 3

Bezoek Kunsthistorisch Museum, in dit prachtige gebouw vindt u een kunstcollectie die van oorsprong door de Habsburgers verzameld is, uiteenlopend van Egyptisch tot Renaissance, Barok en veel meer. Een reis door de tijd met topstukken uit de hele wereld! Een feest van herkenning, o.a. "De Boerenbruiloft" van Pieter Breughel!  Op de kennismakingsbijeenkomst 18 februari 2017 in Middelharnis meer hierover

's Avonds concert met diner in de sfeervolle Rathauskeller onder in het prachtige neogotische Rathaus

Dag 4

Bezoek Slot Schönbrunn, het paleis dat vooral bekend geworden is door keizerin Elisabeth of Sisi, maar ook het 18e eeuwse gedeelte van Maria Teresa is indrukwekkend, na het bezoek kunt u heerlijk wandelen of zomaar zitten in de prachtige paleistuinen

Vrije tijd 

Gezamenlijk diner

Dag 5

Rondje in de oude Ringtram, deze tram uit het begin van de 20e eeuw rijdt langs de bezienswaardigheden van de barokke Ringstrasse die ook het oude centrum omvat, in de tram krijgt u uitleg met beelden

Bezoek Naschmarkt, een levendige trekpleister van Wenen, hier vindt u naast marktkraampjes een diversiteit aan exotische eettentjes maar ook de klassiekers kunt u hier gebruiken zoals de "Wiener Schnitzel". Langs de markt bevinden zich mooie Jugendstil gebouwen.  

Vrije tijd en terugreis in de avond

Iedere dag is er een onderdeel van het programma met daarnaast ook vrije tijd

Wij verblijven vier nachten in een **** hotel in of nabij het centrum

Kosten: € 850,00 p.p. op basis van een tweepersoonskamer

Eenpersoonstoeslag € 85,00 

Inclusief: 

Kennismakingsbijeenkomst in de vorm van een lezing over de schatten van het Kunsthistorisch Museum Wenen in de bibliotheek van Middelharnis aan het Kerkepad, zaterdag 18 februari om 14.00 uur met informatie over de bezienswaardigheden en gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze lezing is voor iedereen toegankelijk, kosten € 2,50, inclusief koffie/thee, voor deelnemers aan de reis geen kosten

Vliegreis, transfer naar en van het hotel, verblijf met ontbijt, programmaboekje, entrees van de genoemde bezoeken, concert, stadswandeling met gids, drie diners, plaatselijk vervoer (metro, bus en tram) Wanneer u dat wilt blijft u bij de reisleider Esther Kranendonk in de vrije tijd, uit eerdere ,ervaringen blijkt dat we dan steeds met een klein groepje zijn 

Exclusief: 

Drankjes en overige maaltijden 

U dient zelf voor vervoer naar en van het vliegveld Rotterdam-The Hague te zorgen 

Ruimbagage à € 30,00  indien gewenst

Reis- en annuleringsverzekering 

Aanmelden

Aanmelden per mail vóór 15 februari 2017

We vertrekken niet vroeg in de ochtend, de exacte tijd volgt

Bij aanmelding ontvangt u een inschrijfformulier met het verzoek een aanbetaling te doen van € 75,00 p.p. 

Ongeveer zes weken van tevoren ontvangt u bericht om het restantbedrag te voldoen

Het programma kan om praktische reden omgewisseld worden

Neemt u gerust contact op voor meer informatie: info@kunstreis.eu  of  telefoon 0031 (6) 21913954

Uw reisleider, Esther Kranendonk docent kunstgeschiedenis