KunstReis

Er gaat een wereld voor u open!In juni 2018 weer een excursie, meer nieuws volgt! 

De laatste excursie was naar  de Hermitage


Zaterdag 17 februari 2018 excursie naar de Hermitage in Amsterdam 

Hermitage toont "Hollandse Meesters uit Sint Petersburg"

N.B. De opstapplaats voor de Hoeksche Waard is gewijzigd: de bus stopt bij het Van der Valk Hotel , Laan van Europa 1600 Drodrecht. De tijd is 9.10 uur. 

 

Voor de tentoonstelling "Hollandse Meesters uit de Hermitage, Oogappels van de Tsaren" zijn 63 werken uit Sint Petersburg naar Amsterdam gehaald. Zie de video onder aan de pagina. 


Na aanmelding, liefst via de mail    info@kunstreis.eu   krijgt u bericht over de betaling


Wilt u bij uw aanmelding 4 dingen vermelden:

1 Uw naam

2 Telefoonnummer mobiel

3 De opstapplaats

4 en of u een museumkaart heeft 


Kosten:

€ 40,00

Exclusief: entree € 25,00

met museumkaart is de entree € 10,00

Inclusief: busreis per luxe touringcar, entree, koffie met gebak en een lezing in de bus


Vertrekschema:

Ouddorp busstation Preekhillaan    7.30 uur

Zierikzee busstation Grachtweg       8.00 uur

Oude Tonge busstation                      8.30 uur

Schaapsweg                                         8.40 uur

Heinenoord busstation                      9.00  nu 9.10 uur, is geworden Van der Valk Hotel, Laan van Europa 1600 Dordrecht  dit ivm de afsluiting van de Haringvlietbrug

We zijn ca. 18.00/19.00 uur weer thuis

 

De Tentoonstelling

Er is lang naar uitgekeken, voor het eerst in haar bestaan haalt de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland. 

Er zullen wereldberoemde schilderijen te zien zijn, zoals Rembrandts Flora (met haar mysterieuze, 'Mona Lisa-achtige’ glimlach), Jonge vrouw met oorbellen en een van Frans Hals’ beroemde mannenportretten. Maar ook namen zoals Ferdinand Bol, Gerard Dou, Govert Flinck, Pieter Lastman, Gabriël Metsu, Paulus Potter, Jacob van Ruisdael en Jan Steen komen aan bod.


Het hele verhaal

Lang geleden zijn ze neergestreken in de Hermitage. Ze hebben generaties Russische tsaren en Europese monarchen voorbij zien trekken. Ze overleefden in de Hermitage wereldoorlogen, de Russische Revolutie en vele andere dramatische gebeurtenissen.

 

In St.-Petersburg zijn ze een miljoenenpubliek gewend. En nu zijn de topstukken uit de collectie Hollandse Meesters van de Hermitage weer even terug in Nederland.

 

De Russische liefde voor Hollandse Meesters begon al in de zeventiende eeuw. Peter de Grote kocht tal van schilderijen in Holland. Zijn opvolgers, én de kring rondom het hof, waren nog gepassioneerder in hun verzamelwoede, en zo werd de Hermitage uiteindelijk de trotse bezitter van een ongekend rijke collectie Hollandse Meesters.

 

Maar waarom hield de Russische aristocratie eigenlijk zo van de Hollandse schilderkunst? Hoe werden de collecties gevormd? En welke invloed hadden die Hollandse schilderijen op de Russische kunst? 

Bron: Hermitage, Amsterdam

https://hermitage.nl/nl/?gclid=CMyKoaKGu9YCFU4o0wodFeEGKQ

 

 

Ik hoop u te zien op 19 februari 2018!

Uw reisleider en docent kunstgeschiedenis Esther Kranendonk      info@kunstreis.eu 

+31 (0)621913954