KunstReis

Er gaat een wereld voor u open!De bijzondere geschiedenis, de kunst en architectuur van Lissabon, de hoofdstad van Portugal. 


De stad is gebouwd tegen meerdere heuvels, waardoor er veel mooie uitkijkpunten zijn, de Miradouros.


De stad,  gelegen aan de monding van de Taag, wordt genoemd in verhalen over de Griekse held Odysseus en de Feniciërs hadden op deze plek een handelspost rond 1200 v. Chr en de Romeinen waren er ten tijde van Julius Caesar. 

Lissabon was de thuishaven voor de grote ontdekkingsreizigers zoals Vasco da Gama. Vanaf de kade bij de Torre de Belém vertrokken hun  zeilschepen de Atlantische oceaan op.


De Moren hebben hun sporen nagelaten tijdens hun eeuwenlange overheersing. Die invloed zien we in de kleine steegjes rond het kasteel São Jorge en in de architectuur en decoratie van de Manuelstijl.


Een grote ramp voltrok zich in 1755, een aardbeving met daarop volgend een enorme vloedgolf die een groot deel van de stad verwoestte. De wederopbouw hierna zien we in een planmatige stadsopbouw met prachtige monumentale 18eeeuwse gebouwen.


De Fado muziek was oorspronkelijk het volkslied uit de arme wijken, waarin de Portugese ziel weerklinkt. Voor de wereld sinds enkele tientallen jaren herontdekt.