zie reviews vorige reizen

Stedentrip naar Sevilla 22 t/m 26 april 2024


Met veel plezier presenteer ik u deze reis naar Sevilla, vanwege de warmte in Sevilla in mei dit keer een reis in april.

 

Sevilla algemeen

 

De temperamentvolle hoofdstad van Andalusië en bakermat van de Flamenco is een adembenemende mix van Spaanse en Moorse invloeden. Sevilla is een van de meest geliefde steden in het zuiden van Europa. Al dwalend door sfeervolle straatjes en intieme steegjes, maak je een ontdekkingstocht langs prachtige gebouwen als de Giralda, het Real Alcázar en de Plaza España. Vertoef langs de oevers van de Guadalquivir. Geniet op Spaanse wijze van de gezellige tapasbars, restaurants, terrasjes en leuke winkels. Sevilla, de stad van Carmen, de romantische wijk Triana. In combinatie met de innemendheid en de passie van haar inwoners is dit met recht een stad om verliefd op te worden, een stad om te flaneren en te genieten van haar unieke architectuur en kunst. De tuinen van Real Alcázar behoren tot de mooiste van Spanje. Onder de Moren werden deze gebruikt als moestuin, maar tegenwoordig kun je er heerlijk genieten van de prachtige cipressen, pijnbomen, palmen en sinaasappelbomen. Vooral in het voorjaar hangt er de heerlijke geur van de bloemen van de sinaasappelbomen. Deze geur is typerend voor Sevilla. 

De geschiedenis van Sevilla gaat terug tot de 8ste eeuw v. Chr. We zien de sporen van de  Romeinen, het elegante Arabische erfgoed, barokke kerken en vorstelijke pleinen. De bloeitijd in de geschiedenis is de 16e eeuw nadat Columbus de “nieuwe wereld” had ontdekt.

Behalve onderstaande bezoeken en activiteiten gericht op kunst en cultuur, blijft er tijd over om nog veel meer te ontdekken. We hebben iedere dag een programmaonderdeel met daarnaast vrije tijd. Als we wandelen doen we dat in een rustig tempo.

De temperatuur in Sevilla in april is 23 graden met 9 zonuren gemiddeld per dag.


Programma 


Dag 1 maandag

Vliegreis vanaf Amsterdam Schiphol (de vlucht duurt ca. 3 uur)

Transfer naar het hotel

De buurt verkennen met elkaar en lunch voor eigen rekening

Gezamenlijk diner vlakbij hotel Don Paco***

 

Dag 2 dinsdag

Stadswandeling van ca. 3 uur met een gids en met koffiepauze

Met onze plaatselijke, Nederlandstalige gids lopen we langs vele bezienswaardigheden en komen we veel over de geschiedenis van Sevilla te weten.

Vrije tijd

’s Avonds optioneel: een klassiek concert bijwonen

 

Dag 3 woensdag

Bezoek aan het Koninklijk paleis (Real Alcázar)

Vrije tijd

’s Avonds een muziek/dans Flamenco show

 

Dag 4 donderdag

Bezoek aan de kathedraal van Sevilla met de Giralda toren, evt. te beklimmen met als beloning een magnifiek uitzicht over de stad

Vrije tijd

gezamenlijk diner

 

Dag 5 vrijdag

Bezoek aan het Museo de Bellas Artes

Vrije tijd in de middag

Terugreis, transfer vanuit het hotel rond 18 uur

 Verdere informatie


Vluchtschema:

Heen 22-04-2024 : Amsterdam Sevilla v. 06.30 uur a. 09.25 uur HV 6727

Terug 26-04-2024 : Sevilla Amsterdam v. 21.15 uur a. 00.05 uur HV 6734

 

Verblijf:

Wij verblijven vier nachten in het mooie Hotel Don Paco*** met ontbijt, in het centrum. Op het dak bevindt zich een zwembad en horeca met een schitterend uitzicht over de stad. Winkels en restaurants zijn vlakbij. Het hotel ligt op 10 minuten lopen naar het autovrije hart van de stad met winkels, de kathedraal van Sevilla en andere bezienswaardigheden.

WiFi is inclusief en op de kamers is een föhn aanwezig. 

Kosten:

€ 895,00 p.p. op basis van een tweepersoonskamer

Eénpersoonstoeslag € 200,00


Inclusief:

Kennismakingsbijeenkomst en lezing over Sevilla, gehouden op zaterdag 23 maart 2024 van 14.00 tot 15.30 uur in de bibliotheek van Middelharnis aan het Kerkepad 11 met informatie over de bezienswaardigheden en de reis, gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze lezing is voor iedereen toegankelijk, kosten € 3.00, inclusief koffie/thee, voor deelnemers aan de reis zijn er geen kosten aan verbonden.

Vliegreis, handbagage, transfer in Sevilla naar en van het hotel, verblijf met ontbijt, programmaboekje, entrees van de genoemde bezoeken, Flamenco show, stadswandeling met gids, twee diners.

Handbagage 10 kg totaal, een koffer van maximaal 55 x 35 x 25 cm en een aparte tas ter grootte van 40 x 30 x 20 cm

Voorwaarden: volgens de ANVR

Wanneer u dat wil blijft u bij de reisleider Esther Kranendonk in de vrije tijd, uit eerdere ervaringen blijkt dat we dan steeds met een groepje zijn.


Exclusief:

Drankjes en overige maaltijden

U dient zelf voor vervoer naar en van vliegveld Amsterdam te zorgen  *

Reis- en annuleringsverzekering, zelf te verzorgen

Ruimbagage retour ca. € 60.00 koffer tot 20 kg. (Exacte prijs volgt)

 

Aanmelden

Aanmelden het liefst per mail, zo spoedig mogelijk en vóór 1 december 2023

Bij aanmelding ontvangt u een inschrijfformulier met het verzoek een aanbetaling te doen van € 200,00 p.p. op rekeningnummer NL53 INGB 0755 8436 30 t.n.v. E, Kranendonk onder vermelding van Sevilla om uw aanmelding te bevestigen

Ongeveer zes weken van tevoren ontvangt u bericht om het restantbedrag te voldoen, dat zal begin maart 2024 zijn

Het programma kan om praktische reden onderling verwisseld of gewijzigd worden

Neemt u gerust contact op voor meer informatie: info@kunstreis.eu of per telefoon

 

Uw reisleider,

 

Esther Kranendonk

docent kunstgeschiedenis

www.KunstReis.eu

info@kunstreis.eu

0031 (6) 21913954

 

*  Het is mogelijk om een transfer te regelen die ons van Goeree-Overflakkee via de Hoeksche Waard naar Amsterdam Schiphol brengt en ook weer ophaalt, bij voldoende deelnemers zijn de kosten € 65.00 p.p. bij minder deelnemers worden de totale kosten in overleg naar aantal gedeeld

 

 

KunstReis.eu   meer dan 10 jaar gezellige cultuurreizen in een persoonlijke sfeer

Over de vorige reizen:  Reviews KunstReis